Yvonne Bax

Ik ben Yvonne Bax, geboren in 1981. Ik ben getrouwd en heb 1 dochter uit een eerder huwelijk van mijn man en 3 dochters van ons samen. In 2002 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut.

Tijdens mijn werk als fysiotherapeut ben ik mij steeds meer gaan interesseren voor wat mensen zowel letterlijk als figuurlijk beweegt. Regelmatig zag ik mensen met lichamelijke klachten die veroorzaakt werden, doordat ze niet goed naar hun lichaam luisterden. Ik vroeg mij dan steeds vaker af hoe het kwam dat mensen niet naar hun lichaam luisterden. Konden ze het niet horen of negeerden ze het? Ook zag ik dat lichamelijke klachten weer veel invloed konden hebben op hoe mensen zich voelden. Verwonderd heb ik mij over hoe ernstig zieke mensen nog van het leven genoten, terwijl anderen uit het veld geslagen werden door lichamelijke klachten van tijdelijke aard. Verbaasd ben ik geweest over de groei die ik in mijn persoonlijke ontwikkeling heb doorgemaakt door vooral de ziekte en het overlijden van mijn moeder en tevens ook andere moeilijke periodes.

Dit alles bij elkaar heeft ertoe geleid dat ik in 2010 ben gestart met de opleiding voor haptotherapie. In 2015 heb ik deze opleiding afgerond.

Het doet mij goed om er voor mensen te mogen zijn die worstelingen tegenkomen in hun leven. Met behulp van de haptotherapie kan ik mensen helpen om beter in contact te komen met zichzelf en zichzelf te voelen. Dit helpt om inzicht te krijgen in je eigen handelen en te voelen wat dit met je doet. Op die manier kun je blijven doen wat goed voelt en veranderen wat niet goed voelt om zo beter voor jezelf te zorgen. Dit proces hoef je op deze manier niet alleen te doen, terwijl je het wel zelf doet, geheel op eigen kracht. Zo kunnen worstelingen leiden tot persoonlijke groei en kan het je wat moois brengen. Het maakt mij iedere keer weer blij als ik iemand weer op eigen kracht zie weg ‘vliegen’ en ben dan dankbaar dat ik getuige heb mogen zijn van zijn of haar groeiproces.

Dat is waarom ik heb gekozen voor het vak haptotherapie.