VERBETER JE WEERSTAND met de cursus "FIT DE WINTER DOOR"

Een goede weerstand (immuunsysteem) is heel belangrijk voor je gezondheid. Hoe je weerstand functioneert wordt bepaald door vele factoren en hiervan zijn er een flink aantal waar je zelf invloed op kunt uitoefenen. Denk onder andere aan voeding (waaronder ook de juiste vitamines) en een goede balans tussen inspanning en ontspanning.

Wat kan je zelf doen om je weerstand te verbeteren?

Tijdens deze cursus gaan we dieper in op de impact van voeding op je weerstand en krijg je adviezen om je voedingspatroon te verbeteren. Daarnaast helpen we je om meer balans te krijgen tussen hoofd en lichaam door o.a. mindfulness, haptotherapie, koude training en ademhalingstechnieken. Verder is er aandacht voor bewegen en welke stappen je daar letterlijk en figuurlijk in voorwaarts kunt zetten. Voor alle onderdelen geldt dat we ermee aan de slag gaan tijdens de groepssessies, maar dat je ook handvatten krijgt om er thuis mee verder te kunnen. Voorafgaand plannen we een individuele intake waarbij enkele metingen gedaan worden (zoals o.a. cholesterol, glucose, gewicht, vet- en spierpercentage, bloeddruk) en sluiten we de cursus af met een individueel evaluatiegesprek (waarbij de metingen herhaald zullen worden).

Praktische informatie:

2 x een individuele sessie (intake en evaluatie) van 45 min.

5 x een groepsbijeenkomst van 1,5 uur

Data groepsbijeenkomsten: 26 okt, 2, 16, 30 nov en 14 dec 2020 

(de individuele intake en evaluatie zullen apart ingepland worden)

Tijd: 20 – 21.30 uur

Kosten: € 495

Locatie: Gezondheidscentrum in Groot-Ammers

Cursus  wordt gegeven door:

Yvonne Bax:

GZ haptotherapeut en fysiotherapeut 

Drs. Liane Bax:  

Liane is medisch bioloog (Universiteit van Utrecht)  en heeft 17 jaar gewerkt aan veel verschillende klinische onderzoeken. Na deze periode heeft ze besloten haar hart te volgen en zich te gaan richten op preventie. Ze houdt zich nu vooral bezig met voeding, beweging en mentale training. Daarbij is ze gecertificeerd mindfulness trainer (lid van de VVM).